20 Nisan 2024 Cumartesi
Home / Genel / Mimsan, Özbekistan Yatırımıyla Türk Cumhuriyetlerine de Hizmet Verecek

Mimsan, Özbekistan Yatırımıyla Türk Cumhuriyetlerine de Hizmet Verecek

Mimsan, Özbekistan yatırımıyla Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek. Isı ve enerji teknolojileri alanında hizmet vermek üzere 2019 yılında Özbekistan’da yatırım yapma kararı alan Mimsan, kuracağı altyapıyla, Türk cumhuriyetleri ve Afganistan’a hizmet vermeyi planlıyor.

Isı ve enerji teknolojileri alanında hizmet vermek üzere 2019 yılında Özbekistan’da yatırım yapma kararı alan Mimsan, bu yatırımla kuracağı altyapıyla, Türk cumhuriyetleri ve Afganistan’a hizmet vermeyi planlıyor.

Orta Asya’da faaliyet göstermek üzere Mimsan Central Asia’yı kurduklarını kaydeden Mimsan Group CEO’su Ahmet İlhan, bölgede; ısı ve enerji teknolojileri alanında hizmet vermek üzere 2019 yılında Özbekistan’da yatırım kararı aldıklarını söyledi. İlhan, burada kuracakları altyapı ile Özbekistan’ın yanı sıra Azerbeycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızsitan, Tacikistan ve Afganistan’a da hizmet vermeyi planladıklarını bildirdi. Özbekistan’da gerçekleştirelecek yatırıma ilişkin çerçeve anlaşmayı, Özbekistan Şehircilik Bakanlığı, İnşaat Bina Hizmetlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Camalov Ğofir Arıbcanoviç ile imzaladıklarını ifade eden İlhan, bu ülkede iki yıldır faaliyet gösterdikleri bilgisini verdi.
Malatya’da kurdukları şehir çöpünden enerji elde eden tesisin aynı anda beş ayrı teknolojiyi kullanan ilk biyokütle tesisi olduğunun altını çizen Ahmet İlhan, “Bu teknolojiyi Özbekistan halkının da hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Öte yandan Özbekistan’ın zengin kömür yataklarının çevreci teknolojiler ile enerjiye dönüştürülme potansiyelinin de büyük olduğuna inanıyoruz. Bu konuda da kardeş ülke Özbekistan’a destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“Gelişen siyasi ilişkiler ekonomiye de yansıyor”

Özbekistan’ın son yıllarda büyük bir ekonomik başarıya imza attığını dile getiren İlhan, iki ülke arasında gelişen siyasi ilişkiler, ekonomik ilişkilerde de yansıdığını belirtti.